Vecka 32


passerat "jag ska aldrig väga över"-gränsen...

Så jävla depp... jag vet att det är en bra orsak eftersom det är på grund av bebis i magen och jag vet att jag inte har så mycket att gnälla över eftersom jag "bara" har gått upp 8-9 kilo. Men ändå. Jag vill inte. Längtar till jag kan börja promenera som vanligt igen utan att få sammandragningar varannan meter och knappt kunna andas.

systermys


Igår var Moa här hos mig och det var bestämt att hon skulle sova över, första gången för henne att sova någonstans utan mamma. Vi var nog lite nervösa och spända allesammans över hur det skulle gå men det gick verkligen toppen! Vi spelade ett disney-spel, bakade chokladbollar som lilla fröken var en mästare på ska sägas (och givetvis slickade vi både fingrar och skål!), vi mös i soffan med godis och Bolibompa för att sedan hoppa till kojs i våran stora sköna dubbelsäng. Inte en enda gång frågade hon efter mamma eller ville hem.

Natten gick och trots att jag vet att hon är en morgonlärka utan dess like var jag inte riktigt förberedd på fullt ös från 05.17 på morgonen! Gäsp! Men vi låg och gosade, kollade på barnprogram på svtplay och efter ett tag blev det frukost med rostade mackor och oboy. Det är väldigt speciellt för det är bara på helgen man får dricka oboy nämligen. Mycket viktigt. :)

Det var en glad och energisk liten tjej som åkte från mig vid halv tio imorse. Jag pratade med mamma förut och hon hade varit så trött av all spänning att det hade blivit en liten tupplur för henne under dagen. :D ♥♥♥

spjälsängen


Igår tvättade jag som en gnu och idag har jag bäddat och donat. Jag tycker verkligen inte om sovrummet eftersom vi alla ska trängas där inne plus att väggarna är för jävliga. Jag hoppas på att vi kan flytta inom snar framtid när ekonomin är lite stabilare. Men, en säng har vi allesammans och det är det viktigaste. :)

vecka 32

Puh! Idag går jag in i vecka 32 (31+0) och den sista tiden har jag verkligen börjat känna av att jag faktiskt är i åttonde månaden om några dagar. Ryggen värker, jag vaggar som en anka när jag går, svårt att vända sig om i sängen, kan inte böja mig ner utan att få andnöd, inga sovpositioner känns bra mer än i någon kort stund, svårt att andas överlag, spänd mage osv.

Men det känns bra ändå! Hormonerna har blivit lite bättre, eller jag känner mig inte lika arg och gråter precis hela tiden iaf. Sen vet jag inte om Jim uppfattar mig likadant dock. :P Magen studsar och rör sig mest hela tiden och det känns verkligen som att en alien har bosatt sig i min mage. Den konstigaste känslan är när jag ligger på vänster sida i sängen och hon pressar armar och ben neråt mot madrassen, antagligen för att hon inte vill ligga så. Men på NÅGOT sätt måste jag ju få ligga och ligger jag på rygg blir jag helt yr! Det kan inte vara lätt för henne heller, spendera hela dagarna och nätterna i så litet utrymme. :P

Det känns så konstigt att det bara är 7-11 veckor kvar beroende på hur länge hon väljer att stanna kvar i magen. Jag önskar både att hon ska komma snart för att jag så gärna vill träffa henne, veta vem hon är, krama och gosas men också att hon ska stanna kvar längre eftersom jag fortfarande är så rädd för förlossningen. Men hon kommer när hon kommer helt enkelt. Min lilla Freja...

Frejas kläder


Jag drömde en stressande dröm om att vi inte hade några tvättade kläder, jag kunde inte använda något till bebis som redan hade hunnit bli 3 månader. Så när jag vaknade satte jag igång direkt och började tvätta lakan och sängkläder, spjälskydden och jag har också sorterat de minsta kläderna efter färg.

Med tanke på att vi har fått det allra mesta så har vi en ganska bra start med kläder. Vi behöver köpa lite mer pyttigt men resten tar vi när det kommer. Det lär ju ramla in lite presenter när hon väl har kommit också. :)

alla hjärtans dag


Idag är det som säkert alla vet alla hjärtans dag, en dag som jag älskar. Jag vet att det är mest en dag för affärer att tjäna pengar men jag tycker att det är mysigt, det är mysigt att ägna en hel dag åt kärlek. Tvärtom mot vad många verkar tycka så handlar det inte bara om kärlek mellan två partners. Det handlar om all kärlek.

Jag var nere tidigt och köpte rosor och godishjärtan till Jim imorse, jag stekte bacon och gjorde äggröra och väckte honom vid halv elva för frukost. Jag tycker inte att det måste vara killen som ska göra något för tjejen, jag tycker om att göra sånt för människor jag älskar.

Eftersom Jim jobbar från 15 idag till 9 imorgon bitti så var jag hemma hos mamma en sväng där jag fick ett kuvert av en stolt lillasyster. I kuvertet låg ett rött pappershjärta med massa glitter på. Hon hade kämpat för att göra det till mig men också till resten av familjen. Jag älskar min syster så mycket, hon är ljuset i mitt liv! Vi åt våfflor och sedan nybakade semlor som mamma hade gjort. Det för mig är en bra alla hjärtans dag. Jag pratade även en snabbis med Oliver i telefon förut så inget kunde ha blivit bättre. Möjligtvis om Jim inte hade jobbat...

influensatider

Veckan som har gått har spenderats i sjukans tecken, först blev Jim helt otroligt dålig med feber som aldrig förr och vartenda influensasymptom. Två dagar senare blev Oliver sjuk han också och dom låg här hemma som två ynkliga små skruttar båda två. Jag tyckte så synd om dom samtidigt som jag har lite svårt att hantera sjukdomar. Men Oliver är frisk och hos sin mamma nu och Jim är tillbaka första dagen på jobbet idag. Skönt!

Jag ska försöka ta tag i hemmet nu ikväll tänkte jag eftersom Jim ändå inte kommer hem förrän sent. Det behövs diskas och plockas lite med tvätt, antagligen kan det vara en bra ide att äta också. :)

vecka 30

Tiden går så fort... bara 10 veckor kvar. ♥

RSS 2.0