lillasyster önskar sig:


den finaste av stjärngossar

Oliver har ju vart sjuk i över två veckor vilket har resulterat i mycket spring i benen nu när han är för frisk för att vara sjuk men för sjuk för att vara på dagis. Det är svårt att aktivera honom när vi båda dessutom är sjuka själva. Det blev inget lussefirande för honom på dagis igår när dom hade deras luciatåg och inget idag heller.

Eftersom Moa också är sjuk så blev det ett litet minilussande för min mormor tidigare ikväll för de båda. Jag stod med kameran i högsta hugg men just i rättan tid så drabbades jag av lite hormoner och började störtlipa för att mina två favoriter var så himla söta som lucia och stjärngosse. Jäkla graviditet - man blir så blödig! :D

julen är (snart) här!



Jag är en sån människa som skjuter upp allt tråkigt till det sista, vilket leder till massa stress. Ännu mer stress när man inser att man faktiskt inte är så effektiv på grund av förkylning. Men det gick! Jag städade, sov, städade, vilade och bakade, sov och så sov jag lite till. Nu är julen här i vårt hus.

Söndagen blev jättemysig med glöggkväll med min familj, min moster, Jims syster och hennes familj. Vi åt nybakade lussekatter, pepparkakor, knäckäpplen, skumtomtar, drack glögg och spelade spel. Förutom att Moa och Oliver var febriga och inte på topp så var det en helt underbar kväll. ♥

Nu har vi Oliver här och vi är alla sjuka. Imorgon blir det till farbror doktorn för knatten och vi håller tummarna för att han ska få något så att han slipper sin ihärdiga hosta. Mitt lilla hjärta i magen har blivit mer och mer aktiv och det är inga små buffar längre utan faktiskt hårdare sparkar. Jag blir lika förvånad varje gång det känns så hårt, det kittlas nästan lite. Min skrutt!

ögoninflammation

Uh! Jag höll på hela dagen igår, från elva på morgonen till tio på kvällen. Eller ja, jag var tvungen att sova en timme på eftermiddagen för kroppen var helt död vid den tiden. Jag är inte riktigt färdig än men det återstår bara såna enkla saker som att dammsuga, tvätta golven och slänga sopor.

Däremot drog jag på mig en hejdundrans förkylning ju längre dagen framskred. Näsan är igensmockad, huvudvärk, ont i halsen och framför allt - ögoninflammation så det står härliga till! Men jag hoppas på att det blir bättre under dagen för imorgon kommer ju människorna hit på glöggkväll, hade vart så tråkigt att behöva ställa in... :(

julstädning

Idag är det verkligen dags för att ta tag i stöket, det ser ut som att en tromb har gått igenom alla våra rum. På söndag är det nämligen glöggafton här hos oss och släktingar från oss båda kommer från alla håll och kanter. Listan för vad som ska göras är lååång men vi får se hur det går.

Imorgon ska jag och Jim dessutom hem till mamma och kolla på små pyttekläder som Moa har haft och annat bebisgrejs... det är så perfekt ändå att det är en liten flicka i magen eftersom mamma har så otroligt mycket kvar. Moa är ju dessutom född bara 3 veckor innan skrutt är beräknad så alla kläder passar ju efter årstiderna. :)

ultraljudet ♥

Här är våran dotter. Dessa bilderna fick vi med oss i förra veckan när vi var där på RUL men idag var vi tillbaka eftersom hon låg med ryggen mot oss så det var lite svårt att se att allt såg okej ut. Men idag låg hon bättre och det var synd att vi inte hade några pengar med oss även denna gången för då hade vi fått betydligt skarpare och tydligare bilder.

Efteråt åkte vi till Willys och handlade, när vi var där ringde mammas sambo och sa att han hade fixat gran åt oss så då åkte vi hem till mamma som redan hade hunnit ner till affären och såklart köpt en rosarandig body och små små strumpor. Hur gulligt som helst.

Sen tänker jag mycket på det här med genus. Jag är inte en renodlad genustänkare men lite grann åtminstone. Jag vill inte göra mitt barn till enbart en flicka med rosarosarosa eller få in henne i ett fack med puttinuttigt. Jag tror nog lite mer på variation. Man kan inte göra mer än sitt bästa helt enkelt. :)

En liten flicka... det känns så otroligt att det ligger en frisk liten människa inuti min mage. ♥

RSS 2.0