ögonen går i kors...

Jag har sovit 2-3 timmar det senaste dygnet på grund av världens halsbränna. Jag har tidigare bara haft lindriga symptom av det och därför inte behövt införskaffa något för det. Inatt önskade jag för allt i världen att vi hade haft ett nattöppet apotek men icke... läste att banan kunde hjälpa men icke där heller. Det har hållt i sig hela dagen och det är hemskt!

Linda har vart här idag och hon var också med mig hos barnmorskan. Kollade som vanligt blodet på järn som idag inte var så bra så det är dags att öka till en tablett om dagen. Blodtrycket var okej och urinprovet var bra. SF-måttet låg på 29 cm vilket betyder att magen faktiskt har växt 1 cm i veckan sen sist jag var där. Perfekt. :)

Som vanligt så skulle vi också lyssna på bebishjärtat och som vanligt så är min lilla rackare en liten smitare. Varje gång hon lyckas hitta de tydliga slagen så flyttar hon sig och idag sparkade hon som en tok upp mot revbenen. Men tillslut hörde vi klart och tydligt. Min lilla skrutt! Jag frågade också om hon kunde känna hur hon låg placerad och just idag var huvudet neråt och ryggen på höger sida. Mitt lilla hjärtegryn! ♥ Jag pratade även en del om min förlossningsrädsla som blir värre och värre för varje dag nästan och jag fick en tid tillbaka redan om 2 veckor för att enbart fokusera på information om smärtlindring som första steg. Jag är så glad över att jag har fått den barnmorskan som jag har, hon känns så uppriktig och ärlig och hon tar mig på allvar.

Nu ska jag gå och göra mina hjärtan sällskap i köket innan det är dags för lillen att hoppa tills kojs. :)

ekonomi


vardagar

Den här veckan är det våran barnlediga vecka, Oliver är hos sin mamma och även om det känns tomt så är det ibland skönt att få en andningspaus. Åtminstone de första dagarna innan det börjar bli alldeles för tomt.

Igår möblerade vi om efter bästa förmåga i sovrummet för att få plats med ytterligare en säng - spjälsängen. Nu är känslan lite av en sovsal med våran stora dubbelsäng, Olivers säng och även Frejas. Vi skulle behöva flytta till en större lägenhet men för tillfället får vi klara oss.

Denna veckan ska jag försöka köpa parfymfritt tvättmedel och sköljmedel och tvätta igenom det minsta av alla bebiskläder och sängkläder. Jag förstår nu vad som menas med att "boa" som gravid, det bara kliar i hela kroppen efter att få ordna och fixa och greja för att förbereda inför det nya hjärtat som ska bo med oss. ♥

Jag var ute en sväng och gick med Jenny och hennes pojkvän förut också, det går långsamt och nu har jag ont som attans i bäckenet. Men det är bra och förhoppningsvis värt det. Jag längtar till våren när hon har kommit ut och jag kan börja gå promenader på riktigt igen, trots att jag bara har gått upp 5 kilo än så länge så längtar jag efter att gå ner i vikt. Vill inte vara såhär stor!

bebissaker

Jag har börjat att sortera alla bebiskläder i storleksordning och insåg att vi har nästan så att vi klarar oss utan att behöva köpa några kläder alls det första året. Att vi sedan också har fått flera uppsättningar med sängkläder, täcken och kuddar, spjälsäng, spjälskydd, babysitter, babygym, badbalja, skor och stövlar, ytterkläder, leksaker och jag vet inte allt, det känns bara för bra för att vara sant! Det är bara 13 veckor kvar nu tills våran gullunge är här hos oss. Det är ingen tid alls! ♥

RSS 2.0